XNo culture, No future

schrijf je in op de maillijst

 

Open Dans festival

Dit is de website voor Open Dans 2011, voor de huidige editie ga naar www.opendans.nl.

Open Dans heeft als doel om het werk van jonge Rotterdamse dansmakers te tonen aan een breed publiek.

In 2011 is de 3e editie van het Open Dans festival gehouden, in het Ro Theater. Op deze website is alle info over het programma en een terugblik in foto en video te vinden.

Ook de websites van Open Dans in 2010 en 2009 zijn nog beschikbaar.

No culture No future

13.06.11

Update 19 juni: we zijn aan het bekijken hoe we het festival kunnen laten aansluiten op de Mars der Beschaving die zondag gelopen zal worden van Rotterdam naar Den Haag. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

De bezuigingsplannen van het kabinet zullen een vernietigende invloed hebben op jonge choreografen en andere kunstenaars. Het lijkt er op dat alleen als men al bewezen heeft een publiek aan te trekken, er nog subsidie wordt gegeven. Staatssecretaris Zijlstra begrijpt niet dat om een hoge kwaliteit aan een publiek te tonen, een brede basis noodzakelijk is, waarin ruimte is voor experiment en talentontwikkeling. Het rücksichtslos afschaffen van de productiehuizen zal tot effect hebben dat er alleen nog maar meer van hetzelfde te zien zal zijn.

In de woorden van Stacz Wilhelm, hoofd productie Korzo:

"Overal moet worden bezuinigd, maar waar disproportioneel wordt bezuinigd openbaren zich de ware keuzes van het kabinet Rutte-Wilders: tegen de kunst, tegen diversiteit, tegen talent en vernieuwing, tegen een culturele infrastructuur die de waarde van kleinschalige initiatieven onderkent. Terwijl het juist deze fijnmazige infrastructuur is waarvoor Nederland over de hele wereld wordt bewonderd..."

Lees het hele voorwoord van Stacz Wilhelm in het programma overzicht.

Open Dans wil juist een platform bieden voor jonge, experimentele dansmakers, en steunt daarom alle initiatieven om deze kortzichtige beslissingen nog te keren. Zie met name het No culture No future initiatief, of ga naar Kunsten '92 voor een overzicht van alle acties.

Video's

Krijg een indruk van alle voorgaande edities !

camera: John Giskes, edit: William Lü

camera: Demetri Estdelacropolis en Carina Hesper.