10, 11 en 12 juli 2009, Rotterdam

3D&T

TheFuture-web

3D&T is de productiegroep moderne dans van de SKVR, ze zullen de volgende stukken laten zien:

  • The Future / Michal Rynia
  • Personal Spacement / Caroline Le Cat
  • Work in Progress / Sara Erens
  • Rise / Annemaaike van Wieringen

The Future / Michal Rynia

Het stuk wordt gedanst door vijf dansers in een stijl waarin moderne dans en hip hop samensmelten. The Future gaat over het thema tijd. Over dromen, wensen en verwachtingen van de toekomst; door de dansers hoorbaar gefluisterd op het moment dat zij samen een kleine cirkel vormen. Het stuk maakt ook sprongen naar het verleden; bijvoorbeeld door herkenbare speelse bewegingen uit de kindertijd uit te beelden. Symbolisch tellen de dansers de tijd af op hun vingers en samen vormen ze de wijzers van een klok. De dansers bewegen zich samen naar ieder zijn eigen toekomst.

Choreografie: Michal Rynia
Dansers: Heleen Schellekens, Jacqueline Luyendijk, Saskia Pepermans-Sterkenburg, Sorena Veerman, Tamara Waakop Reijers.

Personal Spacements / Caroline Le Cat

Inspiratie voor deze choreografie is de beweging die er binnen een groep bestaat. De groep die samen als één functioneert en de individuen die er binnen de groep zijn. De choreografie wordt gecreëerd vanuit een lijn achter op het podium, die zich naar voren beweegt als een weg die de groep samen aflegt. Tijdens deze weg moet de groepsdynamiek duidelijk worden door een begin van individuele solo’s in een georganiseerde chaos. Uit deze chaos ontstaan duetten en solo’s die het duidelijker maken waarom de groep zich zo beweegt en wat voor posities er zich binnen de groep bevinden. Tijdens de weg komt de groep op verschillende momenten samen en beweegt zich weer uit elkaar. De solo’s van de dansers zijn door henzelf gemaakt met het idee iets te willen zeggen, maar dit niet kunnen en hoe zij zich binnen deze thematiek in de groep voelen.

Choreografie: Caroline Le Cat
Dansers: Annemaaike van Wieringen, Eva Slootweg, Heleen Schellekens, Jacqueline Luyendijk, Rebekka de Vries, Saskia Pepermans-Sterkenburg, Sorena Veerman, Tamara Waakop Reijers, Veronique Corjanus.

Work in Progress / Sara Erens

Choreografie: Sara Erens
Dansers: Annemaaike van Wieringen, Eva Slootweg, Heleen Schellekens, Jacqueline Luyendijk, Rebekka de Vries, Saskia Pepermans-Sterkenburg, Sorena Veerman, Tamara Waakop Reijers, Veronique Corjanus.

 

Alle edities